“Hoe red ik het aan het eind van de maand?”

“Je probeert dagelijks met heel veel kracht en motivatie dat het goed komt, maar wat demotiveert is de manier hoe het land zelf draait”, zegt een man tegen Dagblad Suriname. Hij verkoopt langs de straat, maar is van 9.00 tot 15.00 uur werkzaam op een kantoor.

“De prijzen gaan weer omhoog, maar je hoort alleen dat je veel meer moet uitgeven, maar niet hoeveel je gaat krijgen. Aan de andere kant ga je ook veel meer moeten doen om uit te komen. Je gaat het een en ander moeten doen totdat je iets vindt.”

Een alleenstaande vader die dagelijks verkoopt langs de straat geeft aan dat ondanks hij hosselt hij niet uit komt. “Ik maak mij nu druk over de komende maand. Dan begint de school en heb ik nog niets kunnen kopen voor mijn kinderen. Van de maand heb ik ten eerste moeten vechten met mijn vaste lasten en het betalen van mijn huishuur, zodat ik eind van de maand toch vrij ben om de inkopen te doen, maar ik merk dat dat klein beetje ook niet veel kan betekenen.”

Hij verkoopt sinaasappel, pompelmoes en ananas langs de straat. “Mijn hele auto zit er vol mee tot op het dak en in de bak van mijn auto. Ik moet het op zo een manier doen. Met mijn manier van verkopen kan ik toch van de ene naar de andere plaats gaan en mijn klantenkring probeer ik dan zo ook op te bouwen. De verkoop ging namelijk goed en gaf mij uiteindelijk een idee om meer te verkopen. Ook zijn er een paar potplanten bijgekomen. Dat kwam door mijn klantenkring die het meest uit vrouwen bestaat. Enkelen van hen spraken vaak over planten, dus besloot ik ook een paar planten en potten er bij te zetten. Het gaat nu niet elke dag goed, maar je hebt dagen waarop ik heel blij ben”, aldus de verkoper.

“Aan het eind zit ik nog met een groot vraagteken van hoe ik mijn kinderen volledig ga voorzien van schoolspullen. Ik hoop dat de prijzen wel even zakken want met die koers ga ik het niet halen”, benadrukt de man. 

TM

error: Kopiëren mag niet!