VHP feliciteert samenleving met Saamaka Daka

Het is vandaag 260 jaar geleden dat de Saramaccaners vrede hebben gesloten met het koloniaal bestuur. Deze bijzondere dag herinnert aan de vrede van 19 september 1762 die werd gesloten tussen het koloniale bestuur en de stam van de Saramaccaners.

Deze dag symboliseert de vrijheid van de  nakomelingen van tot slaaf gemaakte voorouders.  

Deze marrongroep heeft een lang traject moeten afleggen voor het verkrijgen van hun vrijheid. Het is daarom belangrijk en plicht van ons om de voorouders te gedenken. Ze hebben voor ons gestreden zodat wij nu kunnen genieten van onze vrijheid. We moeten de hoop nooit verliezen en de strijd voortzetten voor een beter bestaan, laten we samenwerken aan een duurzame ontwikkeling. 

Als partij zijn we blij dat de Saramaccaners gebruik hebben gemaakt van hun vrijheid om te integreren in de samenleving. De Saramaccaners zijn bijna in alle sectoren goed vertegenwoordigd waardoor ze een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land. In het politieke landschap zijn ze ook goed vertegenwoordigd. Wij van de VHP zijn ervan overtuigd dat deze groep haar bijdrage blijft leveren om Suriname weer gezond te maken. 

De VHP feliciteert de totale Surinaamse gemeenschap maar in het bijzonder de Saamaka broeders en zusters met de herdenking van deze bijzondere Saamaka Daka. 

VHP

error: Kopiëren mag niet!