President Santokhi: “Wisselkoersen baren mij ook ernstige zorgen”

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag 19 september via zijn Facebook-pagina bekendgemaakt, dat de wisselkoersen hem “ook ernstige zorgen” baren.

“Als regering hebben wij gesprekken gevoerd met de Centrale Bank van Suriname en andere actoren binnen de financiële sector. De retentieregeling van 35% gaat per vandaag in. Deze maatregel moet de druk op de USD doen afnemen”, aldus de president.

“Ik heb tot nu toe goede gesprekken gevoerd met onder andere het IMF, de IDB en de Secretaris-Generaal van de OAS. Het IMF heeft inmiddels ingestemd om te starten met heronderhandelingen over het herstelprogramma, dat door de economische ontwikkelingen in de wereld niet haalbaar is.”

President Santokhi eindigt zijn bericht met de woorden: “De wereld biedt perspectieven, maar door slechts samen te bundelen, kunnen wij nagaan wat wij voor de komende generaties kunnen betekenen.”

error: Kopiëren mag niet!