Vermiste man dood aangetroffen langs Afobakaweg

De 77-jarige Robbie Grootfaam was zondag 11 september aangekomen op het vliegveld te Zanderij vanuit Amsterdam, Nederland. Hij reisde samen met zijn vrouw. Bij aankomst op Zanderij was Grootfaam een beetje verward. Volgens de familie had hij zijn suiker tabletten niet bij zich en voelde hij zich reeds benauwd in het vliegtuig.

Hij ging door de douane heen en na het ophalen van de koffers raakte hij gescheiden van zijn vrouw en was sindsdien spoorloos.

Het vermoeden bestond, afgaand op camerabeelden, dat Grootfaam Zanderij te voet had verlaten. Er werd aangifte bij de politie gedaan. Ook werd een zoekactie gestart door de familie en vrienden. De man zou daarna door diverse personen gesignaleerd zijn in de omgeving Powakka/Afobakaweg.

Op donderdag 15 september werd Grootfaam dood aangetroffen in een ondergelopen zandput in het bos, nabij mast 54 aan de Afobakaweg. Het lichaam werd door zijn familie geïdentificeerd.

Politie nog bezig met het onderzoek

Aan de woordvoerder van het Korps Politie Suriname, Milton Bishop, werd gevraagd of er sprake is van een misdrijf. Hierop geeft Bishop aan, dat de politie nog bezig is met het onderzoek.

Op social media werden foto’s gedeeld van de toestand waarin de man was aangetroffen. Aan de woordvoerder werd gevraagd wat hij ervan vindt dat de beelden zonder respect voor de nabestaanden op social media worden gedeeld. Bishop antwoorde: “Is het de politie die heeft gedeeld, neen.”

De redactie verneemt dat het verspreiden van dergelijk beeldmateriaal niet echt strafbaar is in Suriname. In dit geval gaat het wel om privacy aantasting van een persoon. De familie zou een schadevergoeding kunnen eisen van de maker van de foto’s.

SK

error: Kopiëren mag niet!