The Axewood Backing band: Surinaamse artiesten verdienen betere behandeling

The Axewood Backing band uit Suriname heeft opgetreden met “Prince G” op 11 september tijdens het Para Festival. De manager deelt zijn complimenten met Dagblad Suriname voor de organisatie, de mooie opzet, mooie podium en top geluidsinstallatie. Kortom, een concept waarop Suriname en in het bijzonder Para trots op mag zijn.

De muziekgroep heeft een algemene opmerking gebaseerd op haar waarnemingen tijdens de samenwerking en de optredens. “In Suriname is de behandeling en waardering van artiesten op een laag niveau. Een mooi podium bieden is geen gunst. Integendeel heeft het geen enkele waarde als de artiest dat niet tot leven brengt. Het is juist een gunst dat de artiesten bewijzen, want ze hoeven er niet op te staan voor weinig geld en vernederende behandeling.”

“Het is een algemeen beeld, dat in Suriname onze artiesten, muzikanten niet worden gewaardeerd voor alle offers die zij brengen om de entertainment sector in stand te houden. We hebben het nog niet eens over de waardering voor hun talent. Suriname is een multiculturele samenleving waarbij diverse muziekstijlen geliefd zijn. Het is dan jammer te merken dat er in die sector sprake is van onder andere voortrekken.
Entertainment is een belangrijk onderdeel van de maatschappij. Wij moeten het met ons allen koesteren. Axewood Music hoopt het moment mee te maken, dat organisatoren van evenementen dat gaan inzien. De artiesten en muzikanten zijn ook onderdeel van een sector en hebben ook recht op hun aandeel en tenminste om op een respectvolle wijze behandeld worden.”

“Als buitenlandse artiesten voor het “groot geld” hier voor een uurtje werken en daarbij doen voorkomen alsof Suriname hun droom bestemming is, dan moet het ook kunnen, dat wij ons “aandeel” probleemloos kunnen krijgen. Aan de buitenlanders wordt nooit het verhaal verkocht, dat de organisatie verlies heeft geleden en er geen geld is om uit te betalen of dat ze te duur vragen voor optredens. Wij zullen optredens blijven doen en hopelijk komt er hierin ooit verandering”, aldus de manager tevens toetsenist van The Axewood Backing band in gesprek met Dagblad Suriname.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!