President Santokhi: “OAS moet als kenniscentrum functioneren om grote vraagstukken aan te pakken”

President Chandrikapersad Santokhi heeft een bezoek gebracht aan de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Op 16 september heeft het staatshoofd de OAS toegesproken in Washington D.C.

De Surinaamse regeringsleider heeft in zijn toespraak benadrukt, dat de verscheidenheid aan entiteiten en projecten duidelijk aantonen dat de OAS op veel gebieden substantieel werk verricht en dat het niet alleen een politiek orgaan is dat lange vergaderingen houdt en resoluties aanneemt over conflictgebieden. “Ik wil dit rijke perspectief van de OAS, presenteren als een multilaterale organisatie die expertise heeft op verschillende gebieden, omdat ik weet dat haar werk niet altijd genoeg gewaardeerd wordt.”

Santokhi heeft aangegeven, dat de OAS ook als kenniscentrum moet kunnen functioneren, omdat zij voldoende expertise uit haar lidstaten en haar directe omgeving moet kunnen verzamelen om alle grote vraagstukken aan te pakken.

error: Kopiëren mag niet!