Minister-president Mark Rutte ontvangt schilderij van kunstenaar Anand Dwarka

Van Anand Dwarka, de bekende kunstenaar, heeft zonder enig planning een schilderij, door hem gemaakt, overhandigd aan de Nederlandse minister-president Mark Rutte. Het kunstwerk heeft een grote van 65 bij 50 centimeter.

Dwarka heeft aan het bijzonder schilderij gewerkt met een paletmes, acrylverf en op canvas. Het kunstwerk valt onder het thema Suriname-Nederland, goede samenwerking in harmonie. “Mijn schilderijen hebben betrekking op eigen waarnemingen, ervaring en dromen. De overhandiging is zonder enig voorafgaande planning gelukt. Minister-president Mark Rutte bevond zich namelijk op de Pier bij Torarica. Vervolgens zou hij met de delegatie richting de Ballroom Torarica gaan. Ik stond onder een boom en het bijzonder moment is geweest, dat ik hem ben tegen gekomen. De geste werd gelijk opengemaakt en bekeken door de minister-president. Hij was echt blij met het schilderij.”

“De delegatie had een druk programma, maar heeft desondanks wat tijd uitgetrokken voor mij als kunstenaar. Vervolgens heeft de delegatie haar programma voortgezet met president Chandrikapersad Santokhi”, aldus Anand Dwarka in gesprek met Dagblad Suriname.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!