Geliefde gitarist Soenil Ramdhani (56) is overleden

Het regent condoleanceberichten

Soenil Ramdhani was een bekende Surinamer in de muziekwereld. Nadat het droevig bericht van zijn overlijden naar buiten kwam, heeft Dagblad Suriname contact opgenomen met maestro Riaz Ahmadali.

In samenspraak met de familie Ramdhani is de volgende informatie vrijgegeven over de muzikant/gitarist.

Soenil Ramdhani werd geboren op 14 juni 1966 en overleed op 11 september op de leeftijd van 56 jaar. Hij is 32 jaren getrouwd geweest en heeft drie kinderen. Hij heeft bouwkunde gestudeerd en heeft zo’n 20 jaren in de bouw gewerkt, waarna hij werd tewerkgesteld als leerkracht, een beroep dat hij tot aan zijn overlijden uitoefende.

Soenil is, zoals hij dat zelf uitdrukte, in ‘pina-teng’ gestart met gitaar spelen (jaren ‘80 van de vorige eeuw). Hij begon bij Dostana Brothers versie 1 omstreeks 1985 en is zo’n 5 jaren daar gebleven. Daarna is hij naar Nation Force gegaan (manager Raghoenath), deze is eigenlijk uit Dostana ontstaan. Een hoogtepunt met Nation Force was het begeleiden van een Interpro zangcontest. Na ongeveer vier jaren bij Nation Force ging Soenil terug naar Dostana, ditmaal versie 2 van de band; hier kreeg hij naast gitarist ook de rol van muzikaal leider. Met deze formatie heeft hij een tour naar Guyana gemaakt. Hij bleef ongeveer 2-3 jaren in deze formatie.

Interpro – onder management van Biekram Ganga – richtte op gegeven moment haar eigen orkest op voor het begeleiden van hun songfestivals, rond 1988 met Soenil als gitarist. Na Style stapte Soenil over naar Beni’s Houseband. Met deze groep is hij naar Nederland geweest voor optredens. Manager Armand Beni is kort na de Nederland trip overleden en de band ging uit elkaar. Soenil ging toen naar Face to face. Na deze periode stapte hij over naar Danza. Zijn Danza tijd duurde niet lang; hierna werd het The Beats, van Chotelal.

Soenil heeft ook een tijdje in Xtenzz gespeeld. Verder ook in The Rockers, daarmee heeft hij diverse artiesten uit Nederland begeleid. Hij heeft ook gespeeld in The Strings en in Temptations. Vanaf de oprichting van Yaadgaar Orchestra in 2008 is Soenil aan dit orkest verbonden geweest, en wel tot aan zijn overlijden, een periode van 14 jaar. Met dit orkest zijn diverse binnen- en buitenlandse artiesten begeleid uit Nederland, Caribisch gebied en India, zoals Rajesh Panwar, Mukhtar Shah, Babul Supriyo en Vaibhav Vashistha.

Met het orkest heeft hij ook buitenlandse optredens gedaan. Tijdens zijn periode bij Yaadgaar Orchestra heeft Soenil ook bij andere bands gespeeld, zoals bij Sur Jhankaar en was bij de meeste zangcontesten van SS Promotions als gitarist betrokken.

De laatste groet, tevens crematie dag, is donderdag 15 september. Vele uit de muziekwereld hebben een condoleancebericht geplaatst op social media voor de gitarist. Directie en personeel van Dagblad Suriname condoleren de nabestaanden.

(Khoesiaal P)

error: Kopiëren mag niet!