Suriname neemt deel aan landen expo in Hongarije tijdens paarden evenement

In Boedapest, Hongarije, vind op 1 en 2 oktober een expositie plaats van Surinaamse cultuur, toerisme mogelijkheden en producten. Suriname heeft een promotie salon toegewezen gekregen als deelnemend land aan het internationale evenement ‘De Nationale Galop’.

Dit is een jaarlijks paardensport evenement met als doel het promoten van cultuur, gastronomie, historie en toerisme tussen de deelnemende landen.

Suriname behoort dit jaar reeds voor de vijfde maal tot één van de 12 uitgenodigde landen. Het team bestaat dit jaar uit Jean-Pierre Polanen (jockey), Gauri Ganga (team captain) en Jayshri Ramadhin.

De landenteams krijgen via verloting een Hongaars paard (Arabische volbloed) toegewezen waarmee aan een race over 1.100 meter wordt deelgenomen.

Het evenement wordt jaarlijks bezocht door duizenden bezoekers uit Hongarije en andere Europese landen en wordt uitgezonden door de Hongaarse nationale televisie.

Jockey Polanen : ‘’De Centraal- en Oost Europese economieën groeien al jaren gestaag en men kijkt steeds vaker over de grenzen voor internationale business opportunities.”

Team Captain Ganga: “We moeten groot dromen en klein beginnen. Wij doen ons best om Suriname hier op de kaart te zetten als toeristische bestemming en als handelspartner.”

error: Kopiëren mag niet!