Premier Rutte geland in Suriname

De Nederlandse minister-president Mark Rutte is rond half twee maandagmiddag 12 september geland in Suriname. Hij werd op de Johan Adolf Pengelluchthaven ontvangen door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

De Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher is ook al in Suriname en was eerder in Paramaribo.

Samen brengen zij en premier Rutte maandag en dinsdag 13 september een bezoek aan Suriname.

Rutte is sinds 2010 premier en komt voor het eerst naar Suriname. Volgens president Santokhi is het bezoek van de premier op zijn plaats. “Binnen twee jaar is de relatie met Nederland in snel tempo verbeterd.”

Maar, in oppositionele kringen wordt fel gereageerd op de komst van Rutte. Oud-president Desi Bouterse is het niet eens met het bezoek. Hij snapt niet waarom Suriname Rutte heeft uitgenodigd. “Laat Rutte oprotten”, stelde de oud-legerleider en hoofdverdachte in het decembermoorden strafproces. Bouterse is ook veroordeeld in Nederland tot 11 jaar cel voor cocainesmokkel en kan daarom niet vrijelijk reizen naar het buitenland. 

error: Kopiëren mag niet!