Koning Karel III heeft een paar problemen om aan te pakken
DOOR NINIAN CARTER

Koning Charles III heeft een paar problemen aan te pakken, waaronder een broer die is bezoedeld door beschuldigingen van seksueel misbruik en een zoon die Buckingham Palace bekritiseert vanwege racisme.

Kwesties die de aandacht van koning Karel III vereisen:

PRINS ANDREW
De jongere broer van Charles stopt in 2019 met koninklijke taken nadat een tv-interview – waarin hij had gehoopt zijn naam te zuiveren over associaties met de Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein – ernstig misgaat.

King moet beslissen hoe om te gaan met Andrew, officieel nog steeds de titel Duke of York.


PRINS HARRY EN RACISME
Sinds hij het VK verliet voor een leven in Hollywood Hills met zijn Amerikaanse voormalige actrice-vrouw, Meghan Markle, heeft Harry, naast een spervuur ​​van kritiek, de naamloze koninklijke beschuldigd van racisme.

In zijn eerste openbare toespraak in het VK als koning geeft Charles aan dat hij de relaties wil ontdooien.


POLITIE-ONDERZOEK
In 2021 raakt de liefdadigheidsinstelling van Prince’s Foundation verwikkeld in een cash-for-honours-schandaal waarbij een Saoedische zakenman betrokken is, wat leidt tot politieonderzoek en ontslag van CEO Michael Fawcett (afgebeeld in 2005). Het kantoor van Charles ontkent enig vergrijp.

Kranten beweren dat Charles in 2022 € 3 miljoen in contanten accepteerde van de voormalige premier van Qatar en ander geld van de familie van Osama bin Laden


GEMEENSCHAPPELIJKE NATIES
Charles is nu niet alleen monarch van het VK, maar ook van 14 andere landen – bekend als Commonwealth-rijken (in tegenstelling tot Commonwealth of Nations). In 2021 stopte Barbados met de monarchie en nu de koningin dood is, kan een versnelling door andere landen om republieken te worden ophanden zijn. Antigua en Barbuda hebben plannen aangekondigd om binnen drie jaar een referendum te houden over de republiek.

error: Kopiëren mag niet!