Carlos Alcaraz wint US

Carlos Alcaraz heeft op de US Open de titel veroverd. Het Spaanse supertalent was in de finale met 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3 te sterk voor de Noor Casper Ruud, die eerder dit jaar ook op Roland Garros de eindstrijd verloor, toen tegen Rafael Nadal.

Alcaraz, die voor het eerst in een grandslamfinale stond, is de eerste tiener die de mondiale tennisladder bij de mannen aanvoert. In 2001 was de 20-jarige Lleyton Hewitt de mondiale nummer één op de ranglijst die sinds 1973 bestaat.

Alcaraz is de jongste winnaar van een grandslamtoernooi deze eeuw sinds zijn landgenoot Rafael Nadal op Roland Garros in 2005, die destijds ook 19 jaar was. In New York is de Spanjaard pas de tweede tiener die de titel pakt sinds het begin van de ‘open era’ in 1968. In 1990 was Pete Sampras net zo oud.

error: Kopiëren mag niet!