60 jaar Waldy Simson (deel 11)

“ … Natuuuuuurlijk zal het ook te zien zijn op de spoedig te verzorgen Expositie 60 jaar Waldy Simson En presentatie van het boek Gedichten en Muziek van Simson … !!! Haar moeder kon al uit whatsapp foto’s van het portret in ontwikkeling opmaken dat het ongetwijfeld om een portret van haar dochtertje ging, En haar vader die toevallig kwam binnenvallen bij de kunstenaar en mocht zien waaraan er gewerkt werd gaf zonder enige tussenkomst van iemand of van iets binnen enkele seconden aan dat het om een portret in aanmaak van zijn dochtertje ging. Het portret van Jean-Claire is ontstaan op basis van inspiratie van een lief, onschuldig en portret vriendelijk kind dat jarig zou worden en de wil tot het maken van een niet alledaags cadeau voor haar.

Met behulp van vooral de contrasterende kleuren rood en groen is er gewerkt aan de kinderlijke uitstraling van het portret. De aanvullend gebruikte kleuren geel, donkerblauw, zwart en wit moeten bijdragen aan een sfeer in het portret waarin het fijn vertoeven is voor een kind.

De maker van het Portret van Jean-Clair is de veelzijdige kunstenaar Waldy Simson. Hij ziet de vraag naar papieren portretten van zijn hand, nationaal zowel internationaal, gestaag groeien. De gegevens van het eerder genoemd portret zijn als volgt: Titel: Portret van Jean-Clair/ Afmeting: 25 x 20 cm / Techniek: gemengd in en op papier / Periode van productie: augustus tot september 2022 / Plaats van productie: Paramaribo, Suriname. Bijzonderheden van de eerder genoemde expositie zijn: Opening: vrijdag 30 september aanstaande / Tijd: 19.00 tot 21.00 uur / Plaats: Buxa Bar And Restaurant / Adres: S.M.S Pier, Waterkant 5, Paramaribo, Suriname / Duur expositie: tot en met zondag 2 oktober aanstaande.

Bijdragen aan de opening van de expositie zullen geleverd worden door Anne-Marie Sanches (presentatie), Celestine Raalte ( declamatie gedichten), Liesbeth Perotie (muziek), Vaisal Yard (geluid) en Johan de Randamie (fotografie). Aan de expositie en boekpresentatie zal er een prijsvraag verbonden worden. Het zal via de website: artisit.webs.com, sociale – en de Surinaamse media verzorgd worden. Er zullen zestig stuks prijzen gewonnen kunnen worden. Prijzen zullen opgehaald moeten worden, met een geldig legitimatiebewijs, op de expositie … !!!

“Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven.”

Waldy Simson

error: Kopiëren mag niet!