Zoveelste mislukte protestactie op Onafhankelijkheidsplein

Op het Onafhankelijkheidsplein heeft ene Steven Summerville zaterdag jongstleden een oproep gedaan om te protesteren tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk. De actie is echter faliekant mislukt. Er kwamen slechts zo’n 30 personen bij elkaar en dus kan gezegd worden dat het volk geen gehoor heeft gegeven aan de oproep van die heer. Men heeft hoogstwaarschijnlijk de tijd beter besteed.

Het lijkt ook alsof deze vorm van protest mislukt, net zoals die van Organic Movement, dat in het begin even leek op een succesverhaal. Echter bloedde deze dezelfde week weer dood, omdat de trekkers van Organic Movement ook hun eigen agenda bleken te hebben.

De reden dat mensen niet komen om te  protesteren is simpel, omdat men het druk heeft met het dagelijks leven. Het betekent weliswaar niet dat men het eens is met het beleid van de regering, maar dat de mensen het op een andere manier willen uiten en niet begeleid willen worden door personen die geen track record hebben met het land en geen voorbeeld zijn.

Het ongenoegen in het land is er wel, maar de protesten  kunnen op een andere manier worden geuit. Zo kan het ook middels een discussie, huisbijeenkomsten en/of speciale gelegenheden waar het ongenoegen van de burgers over het beleid kan worden gevoeld en aangehoord.

Tijdens de actie van Summerville bleek de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, aanwezig te zijn alsook voormalig vicepresident Ashwin Adhin. Hoewel de NDP geen oproep had gedaan aan haar achterban om te participeren, was Bouterse dus wel verschenen met Adhin en mocht hij deelnemen aan deze verkapte vorm van een picknick.

Eerder gaf de NDP-woordvoerder aan niet achter de actie te staan. Het bleek dat Steven Summerville dat zelf had bekend gemaakt. De NDP achterban was in deze niet opgeroepen.

error: Kopiëren mag niet!