Elke drenkeling is één teveel – Zwemmen moet ook als prioriteit worden gezien

In de vakantieperiode is het altijd zo, dat gezinnen of groepen trekken naar het binnenland, een vakantieoord of een kreekje opzoeken, vaak genoeg met alle gevolgen van dien. Op kinderen heeft men nooit ogen genoeg. Onlangs is een 8-jarige jongen verdronken te Vier Kinderen in het district Para. 

Gregorey Doornkamp, Life-Guard  en Zwemschoolhouder van Zwemschool Tukunari, geeft aan dat hij het triest vindt om te horen en lezen, dat er weer een verdrinkingsgeval heeft plaatsgevonden. “Elke drenkeling is één teveel.”

Hij doet daarom een beroep op een ieder om hun verantwoordelijkheid te alle tijde op zich te nemen. Ook doet hij een beroep op volwassenen om zich niet stoer te gedragen of in dronken toestand het water in te gaan.

Doornkamp doet verder een beroep op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om te kijken hoe zwemmen op school in het curriculum opgenomen kan worden. Hij is van mening, dat heel veel kinderen nog niet weten te zwemmen en obstakels ondervinden, als hij naar scholen gaat om ze het nut ervan te laten inzien.

“Sommige schoolleiders werken wel mee, maar kom je toevallig bij één die bang is, omdat die zelf niet weet te zwemmen, werkt die dan niet mee. Op zo een manier doe je kinderen ook tekort en hou je ze achter van een zwemdiploma dat ze kunnen behalen. We zijn een waterrijk land, leren zwemmen is ook een stuk onderwijs geven en kan het leerproces van zo een kind verbeteren. Dus laten we het zwemmen ook als prioriteit zien in het leven”, aldus Doornkamp.

SK

error: Kopiëren mag niet!