Gevoelens burgers spelen een belangrijke rol bij veiligheid in Nickerie

Nickerie staat al jaren bekend als een rustig district. Volgens verschillende burgers is de laatste aantal jaren wel een stijging van de criminaliteit te merken. Burgers hebben eerder verteld aan de redactie, dat ondanks de financiële situatie, dit district aan de betere kant is voor wat betreft de veiligheid. Nu zijn ze echter een andere mening toegedaan.

In vergelijking met Paramaribo veel veiliger

Nickerie is na Paramaribo een van de bekendste districten van Suriname. Jaren is het ook een van de veiligste districten in het land geweest. Dit gaf de regiocommandant van Nickerie aan in gesprekken die hij heeft gevoerd met verschillende media. Dit betekent niet dat er niet gezegd kon worden dat er geen merkwaardige gevallen van criminaliteit zich voordoen in het district. Het gebeurt alleen niet zo regelmatig en absoluut niet op een wijze die niet onder controle te krijgen is.

Nickerianen voelen zich niet meer veilig 

De Nickerianen voelden zich altijd nog even veilig in hun eigen district. Recentelijk is gebleken dat er toch wel een stijging is voor wat betreft criminaliteit. In vele buurten zijn er opmerkelijke diefstallen die op brutale wijze plaatsvinden. Dit heeft zelf gezorgd dat er een door parlementariër Harriet Ramdien werd gevraagd aan de president om zelf te bekijken hoe er zo spoedig als mogelijk een oplossing kan komen in deze situatie. 

Bij haar ging het meer om een landelijk probleem, maar wat ze niet vergat erbij te vermelden is, dat er ook in Nickerie nu brutale onveilige gevallen voorkomen. Of er sprake is van een forse stijging van het aantal misdrijven kan Dagblad Suriname niet bevestigen. Het is wel zo, dat men als burger nu wel meer last heeft van een onveilig gevoel dan normaal. Dat blijkt uit het aantal klachten dat op dagbasis de redactie bereikt.

In vergelijking met juni, toen men zei dat men nog echt hun huis open kon laten om naar een winkel te gaan, is het zo dat men nu juist meer maatregelen wil treffen om zo min mogelijk risico te lopen dat er bij hun wordt ingebroken. Het jammerlijke ervan is dat zelfs de senioren burgers niet vrij meer zijn in hun doen en laten, want ook zij wordt het gevaar niet bespaard. 

Reactie van Gewestelijke Politie Commandant Sardjoe blijft weg

Zonder een reactie van de Gewestelijke Politie Commandant Hemantkoemar Sardjoe kan er echter nog niet geconcludeerd worden, dat op basis van enkele meldingen van misdrijven het district onveilig is. Dagblad Suriname heeft daarom getracht de Gewestelijke Regio Commandant van Nickerie te spreken, maar die kon echter vanwege drukke werkzaamheden niet reageren. Het moet alsnog bevestigd worden door hem of het in Nickerie al een geruime tijd slecht gaat met de waarborging van de veiligheid zoals aangehaald door burgers en parlementariërs. 

GW

error: Kopiëren mag niet!