President Santokhi bespreekt met dc’s problemen van commissariaten

President Chandrikapersad Santokhi heeft zich dinsdag 6 september samen met districtscommissarissen (dc’s) gebogen over vraagstukken, waarmee zij te kampen hebben. Het gaat onder andere om primaire en secundaire voorzieningen. Volgens Santokhi zijn gemaakte afspraken al in uitvoering. 

Verder werd gesproken over voor de dienst noodzakelijk randvoorwaarden. Zo hebben partijen zich onder andere gebogen over het gebrek aan voertuigen. Het staatshoofd heeft voorstellen gedaan om met beschikbaar budget via offertes betaalbare voertuigen aan te schaffen voor dc’s die zonder vervoer zitten. Ook is het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) bezig mogelijkheden na te gaan om watertransport in te zetten voor bestuursgebieden die dit ontberen.

De dc’s hebben ook problemen met betrekking tot veiligheid en de drinkwatervoorziening als gevolg van de droge tijd aangekaart. Het staatshoofd heeft hierop concrete oplossingen aangedragen op districtsniveau. Ten aanzien van veiligheid heeft president Santokhi aangekondigd komende week met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie te zullen overleggen over het intensiveren van het veiligheidsbeleid.

Andere onderwerpen die ter sprake kwamen zijn de vuilophaal, aanpak van infrastructuur en maaiwerkzaamheden in de districten. Bij de bespreking waten ook aanwezig de ministers Gracia Emanuël van ROS en Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW).

error: Kopiëren mag niet!