Ministerie van ROS feliciteert Florence Jamin, voorzitster  Surinaamse Pencak Silat Associatie

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft in het kader van sportdiplomatie haar waardering uitgesproken voor- en felicitatie gericht aan Florence Jamin, geen onbekende in de Pencak Silat sportwereld.

Florence is de enige persoon uit Suriname die internationaal door de Pencak Silat wereldbond gecertificeerd is als Wasit-Juri (scheidsrechter en jurylid). Ze is ook voorzitster van de Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA). Daarenboven is Florence Jamin de enige die door de wereldbond erkend en gecertificeerd is om leraren op te leiden.

De directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw, heeft naast onderdirectrice Deborah Winson, de felicitaties overgebracht en als blijk van waardering voor de bereikte prestatie in de sportwereld, in het bijzonder als vrouw, een bloemstuk overhandigd.

Jamin toonde haar dankbaarheid voor het gebaar en voelde zich vereerd de erkenning te mogen ontvangen van het directoraat Sportzaken. Ze heeft de toezegging gedaan haar ondersteuning te geven aan de sportwereld op het gebied van de Pencak Silat sport in Suriname.

Het directoraat Sportzaken probeert met dergelijke ontvangsten van sporters en bij sporten betrokken personen dicht betrokken te zijn en te blijven bij de verschillende sporten die beoefend worden in Suriname en de trekkers binnen de verschillende sporters te erkennen en te waarderen.

error: Kopiëren mag niet!