“De leuke tijden compenseren alles”

Er wordt vaak gesproken over de slechte tijden van een bedrijf, maar soms is het vaak ook leuk om te praten over de leuke momenten. Enkele klein ondernemers geven in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij de leuke momenten waarderen met hun klanten.

Henriette is een kleine onderneemster, zij geeft aan dat zij vaak communiceert met haar klanten. “Ik heb een nagel- en haarsalon en help mijn klanten vaak genoeg zelf. Ik heb wel iemand in dienst, maar zij doet deel van het haar, het nagelgedeelte doe ik zelf.”  Henriette zegt, dat zij vaak babbelt met haar klanten en op zo een manier ook weet waar van de klant echt houdt.

“Ik heb heel wat tories gehoord en ook veel grappen gemaakt, dat maakt het leuk of geeft mij moed om dagelijks mijn werk te doen”, zegt Henriette. “De meeste klanten zijn vaste klanten geworden en beste maatjes. Vaak proberen wij ook iets leuks samen te doen. Ik heb zelfs ook klanten meegemaakt die mij in moeilijke tijden hebben geholpen en daarvoor ben ik ze dankbaar. Ik heb geleerd dat je persoonlijkheid veel bepaalt. Je hebt mensen die helemaal niet communiceren met hun klanten en gewoon werken, omdat zij geld moeten verdienen. Maar, hoe ik een tak-tak tante ben, dan praat ik heel veel.”

Een andere klein ondernemeester die ook nagels doet, geeft aan dat zij ook veel geniet van haar klanten. “Mijn klantenkring bestaat uit burgers op een bepaalde leeftijd. Met hun heb ik vaak pret, daar hoor je al die oude verhalen en dingen die gebeurd zijn met ze. Je hebt wel enkelen die vaak klagen, maar zij moeten er ook zijn. De leuke momenten met de klanten doen mij heel goed”, zegt de onderneemster.

“Je hebt slechte momenten er tussen, maar de leuke tijden compenseren alles. Ook die leuke grappen en die spannende tories.”   

TM

error: Kopiëren mag niet!