Centrale Markt Nieuw Nickerie weer opengesteld

De situatie en omstandigheden waarin de standhouders die vlees en vis verkopen in de Centrale Markt te Nieuw Nickerie verkeerden was jarenlang slecht. Bij hoge waterstanden kwam het water van de Nickerierivier daar waar de standhouders moeten staan. Troep dat zich in de Nickerierivier bevond kwam dus ook aan wal en bleef liggen.

Korte terugblik 

Al geruime tijd heerste er een situatie waarin het gedeelte waar de verkopers en kopers van de markt in Nieuw Nickerie zich moesten begeven in een slechte staat verkeerde. Vooral bij grote regentijden liepen plekken die het dichtst liggen bij rivier ook onder water. Doordat de Nickerierivier schade blijft aanrichten aan een deel van de markt, heeft vooral de vishal te kampen met ernstige verzakkingen. De omgeving, waar voornamelijk veel vis en vlees te vinden is, heeft dus vaak te kampen gehad met een enorme stank, verzakkingen en wateroverlast. 

De situatie waarin de plek in en rondom de vishal van Nieuw Nickerie was, was de reden om te komen tot een dringend plan van aanpak. Voorgaande jaren zijn er vaak door allerlei instanties onderzoeken gedaan om de beste duurzame oplossing voor deze situatie te vinden, echter is weinig tot bijna niets gedaan om deze problemen op te lossen.

Nu komt er eindelijk na een lange tijd van oplossingen zoeken een opmerkelijke verandering rondom het gebied, door het ministerie van Openbare Werken. Minister Riad Nurmohamed heeft, nadat hij een werkbezoek aan de markt had gebracht, beloofd dat er een oplossing zou komen. Hij was van mening, dat er gelijk een structureel plan van aanpak moest komen om deze problemen op te lossen. Recentelijk zijn de activiteiten rond dit gedeelte van de markt van start gegaan. 

Weer opengesteld voor standhouders en consumenten

De werkzaamheden begonnen met beschoeiingswerkzaamheden. Behalve de beschoeiingwerkzaamheden, die al een geruime tijd gaande zijn, wordt de markt ook opnieuw schoongemaakt voor de standhouders, om weer naar hun verkoopplek te kunnen gaan en wederom op die wijze hun producten aan de man te brengen. De verkopers stonden met toestemming van de districtscommissaris Senrita Gobardhan geruime tijd op een andere locatie. 

“De markt standhouders van hal 2 en de vishal van de Openbare Markt Nieuw Nickerie zullen vanaf woensdag 7 september terug worden gebracht naar hun plek. Het personeel van de markt is thans bezig deze plekken een schoonmaakbeurt te geven.

De standhouders waren tijdelijk op andere plekken van de markt ondergebracht vanwege de enorme verzakkingen aan de achterzijde van de markt. Nu de aannemer al vergevorderd is met de beschoeiing bij de vishal is het veilig genoeg om de vele standhouders terug te brengen naar hun plek”, zo meldt het Burger Informatiecentrum (BIC) Nickerie op zijn Facebookpagina.

GW

error: Kopiëren mag niet!