Bond AZP heft staking op

Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is op 7 september naar het gebouw van het Kantongerecht gegaan in afwachting van de uitspraak van de rechter in de Kort Gedingzaak tegen de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Landsbedrijf AZP.

In gesprek met Dagblad Suriname geeft debondsvoorzitter Lloyd Pool aan, dat de actie van de bond is opgeheven. De reden daartoe is dat de rechter  comparitie heeft gevraagd. Er is vervolgens afgesproken dat de rechter de monitoring zal doen. De bond heeft het vertrouwen in dat zaken ten aanzien van het personeel nu goed moeten komen. 

Het ministerie van Volksgezondheid had dit geding samen met de directie van het AZP ingesteld tegen de bond. De bond was op 6 september  in actie gegaan. De minister Amar Ramadhin van het ministerie van Volksgezondheid gaf in een interview aan met verbazing van deze actie te hebben vernomen. Het Kort Geding was dus ingesteld om opheffing c.q. opschorting van de aangekondigde werkneerlegging bij het AZP te eisen via de Kort Gedingrechter. 

Bondsvoorzitter Pool stelde niet verwonderd te zijn over de actie van deze minister, omdat sinds diens aantreden, zolang er problemen zijn, hij dreigt met een rechtszaak, maar ook tijdens de meetings is de bond bedreigd dat hij de bond voor de rechter zou slepen. “Dit was dus  niet een verrassing.”

De rechter heeft comparitie gelast, wat betekent dat er afspraken zijn gemaakt tussen beide partijen om een oplossing te brengen in dit geschil . “Dit houdt in dat binnen 6 maanden de loonreeks in orde gemaakt moet worden. Verder is afgesproken dat de 8% die aan de ambtenaren wordt toegekend ook wordt toegekend aan alle zorginstellingen. Wat wij verder hebben gevraagd is dat de tegoeden die de landsdienaren kregen vanwege de onderhandelingen tussen de CLO en de overheid, dat wij dit conform de overige ambtenaren ook krijgen”, aldus bondsvoorzitter Pool. 

error: Kopiëren mag niet!