Arbeider en drie kompanen aangehouden voor diefstal bij ondernemer

De politie van het bureau Livorno heeft maandag 5 september de vier verdachten V.B. en D.G. beiden (23) en G.S. (25) en D.S. (22) voor diefstal uit een woning opgespoord en aangehouden.

De ondernemer Prewisch A. had respectievelijk op vrijdag 26 augustus en maandag 5 september aangifte van diefstal gedaan uit zijn woning en verduistering van gelden uit zijn bedrijf en valsheid in geschrifte tegen een arbeider. Volgens de ondernemer maakte de arbeider vervalste bonnen, nadat diensten waren geleverd voor reparatie van voertuigen. De arbeider viel door zijn vreemde gedrag door de mand. De ondernemer bekeek vervolgens camerabeelden en zag hoe de arbeider de handelingen heeft gepleegd.

Bij confrontatie op het politiebureau heeft de arbeider V.B. toegegeven de ondernemer te hebben benadeeld. Hij werd direct ter voorgeleiding aangehouden, waarna de zaak voor verder onderzoek werd overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.

Bij de diefstal uit de woning op 26 augustus zijn weggenomen een groot geldbedrag in SRD en vreemde valuta, een laptop, een tablet, twee dure horloges van het merk Hugo Boss en dure parfums. De verdachte werd voor deze diefstal flink aan de tand gevoeld en na enige tijd bekende hij samen met drie kompanen de inbraak te hebben gepleegd.

Op zijn aanwijzing werden zijn kompanen op verschillende adressen opgespoord en aangehouden. Tijdens een onderzoek in de woning van twee verdachten werd een deel van de gestolen goederen teruggevonden. Het gaat hierbij om de twee horloges, een tablet, een laptop en een parfum.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vier verdachten in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!