Apache hoopt op nog een vondst dichtbij Maka-put voor kust Suriname

Bedrijven wachten op meer resultaten voor FID

Na een succesvolle boorcampagne voor de kust van Suriname bij Baja-1 in Blok 53, zal Apache (APA Corporation) nu zijn aandacht richten op de Awari-put, gelegen op ongeveer 43 kilometer ten noorden van de Maka-ontdekking in Blok 58. TotalEnergies exploiteert Blok 58 met een belang van 50%, en APA heeft het resterende belang van 50%. Een ander boorschip zal naar het Sapakara-veld verhuizen om een ​​tweede zogeheten ‘taxatieput’ te boren in Sapakara South, waar de partners eind 2022 een succesvolle stroming test hebben uitgevoerd.

Wachten op resultaten  

“We denken dat dit ervoor zorgt, dat APA en haar partners vooruitgang boeken in de richting van FID, maar dat zou een evenement in 2023 kunnen zijn”, in plaats van later. Dit jaar citeerde S&P Global Platts analist Scott Hanold van RBC Capital Markets, in een beleggers nota van 23 augustus, aangezien de taxatie resultaten van Sapakara mogelijk pas later in het jaar bekend zijn.

Blok 58 grenst aan het Stabroek-blok in Guyana, waar sinds mei 2015 meer dan 30 ontdekkingen zijn gedaan. van die Liza 1 en 2 van Guyana produceren in totaal ongeveer 360.000 vaten olie per dag. Een derde project bij Payara is gepland om eind 2023 van start te gaan en een vierde ontwikkeling bij Yellowtail is gericht op het opstarten in 2025, stelt de nieuwswebsite OilNow. 

Total wacht op andere putten

Desgevraagd om een ​​preciezere datum te geven voor de FID, vertelde de algemeen directeur van Total Energies, Philippe Blanchard, eerder aan OilNow, dat het bedrijf wacht op de resultaten van de andere putten. “We weten niet wat de toekomst zou zijn. We bevinden ons in de exploratie- en beoordelingsfase met enkele risicovolle putten. Dus we wachten af”, zei Blanchard. Hij wees erop dat er in het verleden teleurstellende resultaten waren in het blok, “Dus het zou heel moeilijk zijn om nu te zeggen wanneer FID zal plaatsvinden.”

Total en APA kondigden hun eerste ontdekking aan bij Maka Central-1 in januari 2020 en hebben sindsdien andere ontdekkingen gedaan voor Suriname. 

error: Kopiëren mag niet!