Verkoop actieperiode komt goed uit

In september zijn er verkoopacties. In deze periode kan men spullen, zoals schoolbenodigdheden, kleren en huishoudelijke goederen, tegen een redelijke prijs kopen. Een winkelierster die in het stadscentrum verkoopt, geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij rond deze periode vaak acties houdt.

“Het begin van het nieuwe schooljaar nadert en ouders willen vroegtijdig hun inkopen doen. De actie begint eigenlijk rond midden augustus al tot de eerste week van oktober. Daarna heb je weer andere aantrekkelijk dingen ertussen”, benadrukt de winkeleigenaresse.

“De acties zijn verschillend, maar zijn nu grotendeels gericht op schoolbenodigdheden. Als iemand bijvoorbeeld inkopen doet ter waarde van SRD 300 dan krijgt de persoon een thermoskan gratis. Elke week komt er een andere actie bij.”

Een andere winkelierster zegt, dat zij voor kleren, schoolbenodigdheden en ook vele huishoudelijke benodigdheden acties heeft. “Je hebt ook burgers die geen kinderen hebben of vaak genoeg de kinderen schoolspullen uit het buitenland laten halen en dan naar andere dingen uitkijken voor hun huis of privé. Daarom hebben wij gedacht om daarop ook acties te zetten. Vergeleken met het afgelopen jaar zie je wel een groot verschil. De aanloop is iets minder of je hebt veel mensen die naar de prijzen komen kijken of vergelijken. Hopelijk wordt het de komende dagen wel anders. De school begint straks en de spullen moeten weg.”

Een vrouw geeft aan dat zij wel geniet van de acties. “Je komt voordelig uit, maar van het jaar heb je niet zoveel acties merk ik. Ik heb ook gemerkt dat ze de prijzen om de haverklap verhogen. Ik kocht laatst een schooluniform voor SRD 105 en na een week zie ik het voor SRD 120. Ik hoop niet dat het duurder wordt de komende periode. Je komt helemaal niet uit als je de resterende zaken nog moet doen. Ik heb gelukkig de belangrijke dingen al gekocht. Ik moet nog de kleine dingen kopen waaronder, pennen, potloden, lijm, slijper, veger en nog andere kleine dingen.”

De vrouw stelt, dat zij eind juli al begon met de aankopen van schoolkleding, schoenen en tassen voor haar drie kinderen. Zij heeft al meer dan SRD 5.000 uitgegeven. 

“Het is veels te veel. Ik heb dit in twee maanden moeten doen  en heb niet alles gekocht. Hoe zullen de ouders het dan redden als zij eind van deze maand pas de spullen gaan kopen? Ik hoop echt dat de prijzen zakken, want op zo een manier ga je niet eens je vaste lasten kunnen betalen, noch je voorraad kunnen aanvullen.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!