Ruim 1.000 kilo cocaïne aangetroffen in vliegtuigje in Tibitigebied – 2 verdachten opgepakt

Het Korps Politie Suriname meldt dinsdagavond 6 september, dat een gemengde eenheid bestaande uit leden van het Korps Politie Suriname, het Nationaal Leger, het Justitieel Interventie Team (JIT) en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) dinsdag een grote drugsvangst in het Tibitigebied heeft gedaan.

Na informatie te hebben uitgewerkt begaf de eenheid zich naar het gebied voor onderzoek. Bij aankomst werd een vliegtuigje aangetroffen met een hoeveelheid zakken met vermoedelijk cocaïne en een machinegeweer.

Twee verdachten zijn aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De drugs heeft een gewicht van ruim 1.091,5 kilogram. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen.

De Narcotica Brigade onderzoekt deze zaak verder met ondersteuning van de overige diensten.

error: Kopiëren mag niet!