Vliegeren via je telefoon…

Vliegeren wordt door enkele burgers in de leeftijdsgroep van 30 – 60 jaar beschouwd als een apart ontstress middel. “Ik kan mij vliegeren nog heugen toen ik pas in Suriname kwam en nergens echt had te gaan om te spelen”, zegt Adriana.

“Toen het vakantie was of net voor de vakantie naderde had je zoveel jongeren op een groot open veld aan het vliegeren. Ik wist helemaal niet hoe ik het moest doen, of een vlieger moest opzetten. Maar, na oefenen werd ik professioneel op mijn eigen manier en op zo een manier heb ik ook veel vrienden kunnen maken. Je had wel veel jongens die aan het vliegeren waren, maar als meisje vond ik het ook gezellig. Maar, dat was jaren terug, nu zie je dat helemaal niet meer”, benadrukt Adriana. 

“In deze moderne tijd kan je zelfs vliegeren via je telefoon. Ik ontdekte dat bij mijn kleinkind, ik vertelde hem over mijn jeugd en enkele weken daarna wees hij mij, dat hij ook aan het vliegeren was, maar op zijn telefoon.”

“Tegenwoordig kan men veel doen via de telefoon en kinderen die vaak onderzoeken of veel willen uitvinden ontdekken ook leuke dingen, waaronder verschillende soorten games”, zegt een andere vrouw. “Ik heb nooit gedacht om via mijn telefoon te vliegeren en dat zie ik nu ook bij mijn dochter. Naast het vliegeren heeft zij ook andere soorten games waar je kleuren, puzzelen, de moderne minecraft en anderen waar zij taken moeten doen om aan sleutels te komen om een deur open te doen. Ik sta nog steed verbaasd van al die dingen. Op zo een manier wil zij vaak op haar telefoon zijn, maar ik leer haar toch ook om zich aan afspraken te houden, twee uurtjes op een dag op de telefoon, gamen of film kijken.”

Arend, die ook bekend is met de vlieger game, geeft aan dat hij op zo een manier niemand stoort. “Jaren terug wist ik helemaal niet dat zo een game bestond. Ik maakte mijn eigen vlieger en zette die ook op met mijn vrienden. Het was ook een hele andere ervaring. Op zo’n manier spraken wij ook over alles tijdens het vliegeren en hadden wij ook een andere band tijdens het maken van een vlieger. Maar, het opzetten van een vlieger was ook een groot risico”, benadrukt Arend.

“Je hoorde het overal, vliegeren vergroot de kans op stroomstoringen en kan aan het eind ook op iets heel anders uit lopen. Hoe ik op mijn telefoon vlieger hoor je niets, het is aan de ene kant niet goed om zo lang aan de telefoon te zijn, maar ik hou wel rekening met mezelf. In mijn vlieger game kan ik mijn eigen vlieger ontwerpen na het winnen van enkele wedstrijden en je kan ook tegen andere mensen spelen uit andere landen. Je kan niet communiceren, maar je kan wel tegen elkaar spelen. Er zijn nog verschillende andere gamesoorten die ik heb ontdekt, maar het vliegeren is wel apart”, benadrukt Arend.

“Maar met je vrienden vliegeren en samen babbelen mis ik wel.” 

TM 

error: Kopiëren mag niet!