Puntbrood 50 ct duurder, Telesur en EBS passen tarieven aan

De prijs voor een puntbrood, de zogenaamde Chinese puntjes, is afgelopen week met 50 ct verhoogd naar SRD 3 per stuk. Dit heeft te maken met de eerder in augustus doorgevoerde prijsaanpassing van meel vanwege de gestegen wisselkoers. De girale wisselkoers voor de amerikaanse dollar is ondertussen boven de de SRD 26 gestegen en een verdere aanpassing van de meelprijs is verwachtbaar. 

Telesur heeft per 1 september de tarieven van haar verschillende diensten en producten verhoogd. Het hanteert nu een koers van SRD 24 voor de US$. De laatste tariefsaanpassing van Telesur dateert van 1 augustus. Toen hanteerde het Telecombedrijf een koers van SRD 22 in plaats van SRD 21.

Vorig jaar november heeft Telesur haar tarieven fors verhoogd vanwege een koersaanpassing van SRD 12,50 naar SRD 21 voor de US$. Toen gaf ze aan dat met de koers van SRD 12,50 er zware verliezen worden geleden. De officiële koers was toen rond de SRD 21. 

Ook de veelbesproken verhoging van stroomtarieven gaat per 1 september in. Verbruikers zullen pas over een maand merken wat hun stroomrekening is. Verbruikers met een verbruik tot 400 Kwh komen in aanmerking voor het zogenaamd overbruggingstarief. Dan moeten ze zich daarvoor wel geregistreerd hebben. De stroomtarieven zouden met 10 tot 15 % naar boven worden bijgesteld.  

Met betrekking tot de brandstofprijzen was eerder aangekondigd de introductie van de zogeheten Oli-moni subsidie systeem, bedoeld om automobilisten tegemoet te komen vanwege de verhoogde brandstofprijzen. Met de introductie van Oli-moni zouden de brandstofprijzen marktconform worden aangepast. 

SS

error: Kopiëren mag niet!