Harriët Ramdien (VHP): ”President, heb een hart voor leefbaarheid en treedt hard op tegen onveiligheid”

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in Suriname is ook een van de veiligste districten volgens burgers deze dagen onveilig geworden. In het kader hiervan doet parlementariër Harriët Ramdien (VHP) een beroep op de president van het land. In gesprek met Dagblad Suriname geeft ze ook haar misnoegen in deze situatie te kennen.

Senioren burgers worden niet gespaard 

Op social media en in het nieuws doen berichten en video’s de ronde waarin te lezen en te zien is dat op klaarlichte dag wordt ingebroken in winkels en bij mensen die zich op straten in het district Nickerie bevinden. “Het is niet veilig meer, ik moet zeker een balk zoeken om achter me deur te zetten”, zegt een bejaarde vrouw in gesprek met Dagblad Suriname.

Het district Nickerie is altijd een van de rustige districten geweest als het gaat om veiligheid en men zei ook altijd, dat het het veiligste district van Suriname is. Dat blijkt nu niet meer zo te zijn. Een man die afgelopen zaterdag vreemde valuta wisselde in een supermarkt werd beroofd door twee gewapende rovers.

Ramdien, die parlementariër van het district Nickerie is, betreurt al deze overallen ten zeerste. Maar, wat ze erger vindt is, dat zelfs senioren burgers deze dagen niet veilig meer zijn. Op brutale wijze gaan de rovers tekeer met deze burgers en dit is voor haar meer dan de aanleiding geweest om een beroep te doen op de president en om te vragen om zijn hulp. “Zelfs de oudjes blijven niet gespaard en het schijnt dat de aanval op deze doelgroep juist het hoogst is”, schrijft ze in haar brief aan de president. 

Brief naar de president spreekt voor zich

In de brief geeft de parlementariër te kennen, dat het de laatste tijd vaak voorkomt dat de criminaliteit binnen heel Suriname ergere vormen aanneemt. Ze pleit vooral voor de ouderen in haar brief, omdat ze de mening is toegedaan, dat deze doelgroep nu een zorgeloze oude dag moet kunnen verwachten.

“Met moeite uitkomen met hun AOV en pensioen, en nu worden ze ook nog slachtoffers van berovingen en leven ze in angst”, zegt ze vervolgens in haar brief.

Ook ondernemers, die juist werkgelegenheid creëren en inkomsten voor het land opbrengen, blijven niet gespaard en riskeren vaak ook hun leven. In Nickerie zijn recentelijk bij twee grote rijstbedrijven grootschalige diefstallen gepleegd. Indien de kranten worden opengegooid, baart het volgens de parlementariër, de burgerij zorgen om te lezen welke vormen van criminaliteit in omvang en in soort zich allemaal voordoen. Tijdens ontmoetingen met personen, krijg ze vaak te maken met bezorgde burgers die zich niet langer veilig voelen in het land.

”Er leeft een soort vrees om zich vrij in het openbaar te begeven met eigendommen. President, onder uw bewind als minister van Justitie en Politie hebben wij een trackrecord van “zero tolerance” gekend. Met u, nu als president, wordt verwacht dat het nog beter zal moeten gaan op het gebied van veiligheid en ordehandhaving in het hele land, alsook aan de grenzen van het land. President, aan u wordt verzocht dringend en met de meeste spoed in te grijpen, zodat wij weer in een veilig Suriname kunnen leven”, verzoekt ze tenslotte in haar brief. 

GW

error: Kopiëren mag niet!