60 jaar Waldy Simson (deel 1)

“ …NATUURLIJK zal het spoedig ook te zien zijn op de expositie 60 jaar Waldy Simson … ik zal het publiek dat zal afkomen op de expositie HET echt niet kunnen onthouden … !!!” Het is een zeer treffend, zacht qua uitstraling en ZeeR ZekeR ook een portret waar je niet zo gauw op uitgekeken bent. Bijzonder is ook, dat op de achtergrond van het portret een deel nnnvan A historia f’wi pipel is opgenomen. A historia f’wi pipel is een muzikale compositie die geschreven is door de veelzijdige kunstenaar Waldy Simson. 

Hij is ook de maker van het Portret van Ligia. Het portret is gemaakt op basis van de soepele condities waaronder Simson tot en met eind oktober aanstaande kunst aanmaakt in het kader van het feit dat hij op 22 november aanstaande zijn zestigste verjaardag zal vieren. Op de opening van de eerder genoemde expositie zullen poëzie en muziek, die zijn opgenomen zijn in het boek Gedichten en Muziek van Simson, ten gehore gebracht worden door Celestine Raalte en Liesbeth Perotie.

Anne-Marie Sanches zal de presentatie van de activiteit verzorgen die zal plaatsvinden van 19.00 tot 21.00 uur in Buxa Bar And Restaurant dat gevestigd is op de S.M.S Pier aan de Waterkant 5 te Paramaribo in Suriname. De geluidsverzorging zal in handen zijn van Vaisal Yard terwijl Johan de Randami zal zorgen voor de vastlegging van de activiteit met behulp van foto’s.

Aan de eerder genoemde boekpresentatie zal ook een prijsvraag verbonden worden. De prijsvraag zal verzorgd worden via de website: artisit.webs.com, social media en de Surinaamse media. Er zullen onder andere zestig stuks kleurenafdrukken van het door Simson gemaakte kunstwerk Love gewonnen kunnen worden. Love is het, qua afmetingen, grootste tiffany kunstwerk dat Simson tot nog toe in zijn artistieke loopbaan heeft mogen maken.

“Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven.”

Waldy Simson

error: Kopiëren mag niet!