Voorzitter Damesvoetbalselectie Bernharddorp: “Sporten kan aan een positieve ontwikkeling bijdragen op school”

De voorzitter van de Damesvoetbalselectie Bernharddorp, Julio Irokromo, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat er heel veel talent is in het dorp. De afgelopen periode hadden ze al damesteams, maar op een gegeven moment is dat doodgebloed, zegt Irokromo. Hij geeft aan, dat er vanuit het dorp altijd is meegedaan aan inheemse damesvoetbal copa’s. Zij kwamen in de top 2 en 3. 

De Damesvoetbalselectie bestaat al enige tijd, maar in mei van dit jaar werd besloten om wat structuur hierin te brengen. “We hebben een commissie gevormd met enkele bestuursleden en we zijn een beetje gaan fundraisen naar de copa toe, dit weekend. Het bleek, dat er veel dames zijn die willen voetballen. Bij de trainingen kwamen er heel veel jonge meisjes die over het talent beschikken. Er zijn ook dames die we over de drempel hebben kunnen halen. We gaan dus verder ermee om het talent binnen het dorp te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat we ook mee gaan doen aan de SVB-voetbalcompetitie”, zegt Irokromo.

De Damesvoetbalselectie bestaat uit jeugdspelers en iets oudere dames. De voorzitter geeft aan, dat de impact op het dorp duidelijk is. Zij voorzien in een behoefte.  “We willen de dames vormen en kwaliteits voetbaltrainingen aanbieden. Zo willen we de dames die van voetbal houden tegemoet komen.”

Volgens Irokromo gaat Damesvoetbalselectie Bernharddorp nu pas meedoen aan een competitie, die in dit weekend wordt gehouden. Het dorp heeft dit jaar meegedaan aan een inheemse vrouwen copa en behaalde de tweede plaats. Dit jaar hopen zij het kampioenschap binnen te halen. De voorzitter stelt, dat de dames van het team het sowieso goed doen. Het dorp heeft elke keer weer dames in de nationale voetbalselectie gehad. Tot voor kort hebben ze ook dames die nu voor het team van Bernharddorp spelen. 

Irokromo zegt tot slot dat de dames hun studie en sport goed kunnen combineren. “Tot nu toe hebben de dames die nu bij ons zijn aangesloten een succesvol schooljaar achter de rug. We hebben een paar dames die geslaagd zijn van de middelbare school en ook van de MULO-school. Sporten kan ook aan een positieve ontwikkeling bijdragen op school. We proberen erop te letten, dat we de dames niet alleen bezighouden met voetbal, maar dat we erop letten dat ze het ook goed doen op school. We proberen ze binnen de sociale wereld ook wat bijsturing geven. Het gaat niet alleen om voetbal, maar dat we de dames ook proberen te vormen”, aldus Irokromo.

SK

error: Kopiëren mag niet!