Kilo cocaïne ontdekt in bagage Surinaamse buspassagiere in Rondonópolis, Brazilië

Een toeriste uit Suriname die op doorreis was door Brazilië blijkt woensdag 31 augustus gearresteerd met 1 kilogram cocaïne verstopt in de voering van haar koffer.

De bus waarin de vrouw reisde, werd tijdens een routine-inspectie tegengehouden bij de post van de Federale Snelweg Politie (PRF, Polícia Rodoviária Federal) in Rondonópolis, zo berichten onder andere Circuit O Mato Grosso, Tribuna Mato Grosso en Gov.br vrijdag 2 september.

Volgens informatie hebben agenten de bus op de route Cuiabá/Goiânia onderschept (km. 211, wegnummer BR-364), De reizigers vertrokken, gingen van boord en de speurhond K-9 Rango analyseerde alle tassen en vond illegaal materiaal in een van hen.

De bagage werd geopend en de agenten vonden verschillende zakken cocaïne tussen de voering en de buitenkant van de koffer. In totaal gaat het om 1 kilo.

Nadat de eigenaar van de koffer was geïdentificeerd, ontdekten de agenten dat ze uit Suriname kwam. De passagiere legde niet uit hoe ze aan de cocaïne was gekomen en wat de bestemming ervan was.

Met het oog hierop werd de vrouw aanvankelijk gearresteerd voor de misdaad drugshandel en naar de Federale Politie van Rondonópolis gestuurd voor de juiste vervolg procedures.

error: Kopiëren mag niet!