Belfort (ABOP) pleit voor nieuwe verkiezingen

Als het aan het ABOP-Assembleellid Edward Belfort ligt dan worden er liever vandaag dan morgen nieuwe verkiezingen gehouden. Hij merkt op dat in de zaak SLM dit nog wel kan leiden tot een anticlimax. “Deze zaak zal in de doofpot belanden net als onder andere New Surfin en HPSG”, zegt het Assembleelid. 

Belfort noemt als verklaring de verschillende politieke belangen. “Als je iemand van de ene partij opsluit, dan zegt men dat ook van de tegenpartij iemand opgesloten moet worden”, verklaart hij. De afgelopen dagen is het bedrag van Euro 17.500 per maand veel genoemd dat werd neergeteld voor de juridisch adviseur van SLM en Belfort onderstreept dat het om een astronomisch bedrag gaat voor Surinaamse begrippen. “Zelfs premier Rutte in Nederland verdient niet zoveel”, benadrukt Belfort.

Ook wijst hij erop, dat de juridisch adviseur in Nederland te boek staat als een stagiair. “En al was het geen stagiair, bereken zeventien en een half duizend maar eens als je het vermenigvuldigd met 25”, reageert Belfort. Op de display van de calculator verschijnt SRD 43.7500 als maandbeloning. Maar, volgens Belfort moeten nog een reeks van andere functies worden bijgeteld. Bij elkaar genomen gaat het om een flink bedrag, en de volksvertegenwoordiger vindt dat ‘onkan’. “Die man zit overal.” Daarom ziet Belfort liever een norm komen waardoor mensen geen absurd hoge bedragen kunnen verdienen.

Toch denkt Belfort niet, dat zo een norm snel zal komen. Hij wijst op de problemen waarin de regering zit. “De regering zit muurvast.”

Belfort citeert de vicepresident die aan heeft gegeven, dat er voor de kinderen in het binnenland geen gelden beschikbaar zijn. Ook wijst het parlementslid op diverse andere departementen waar problemen zijn. Daarom zegt Belfort, dat voor hem nieuwe verkiezingen de uitweg zijn. “Dit heb ik al lang gezegd”, vult hij aan. Hiermee zegt hij niet de vorige regering terug te willen.

“Het volk heeft geen vertrouwen meer in de NDP en zoekt naar iets nieuws”, licht hij toe. Wat dat nieuws moet zijn laat Belfort in het midden, maar hij verklaard wel dat het iets positiefs moet zijn. “Dit is nodig om het verschil te maken”, zegt hij uitdrukkelijk. Die lijn doortrekkend merkt Belfort tot slot op, dat meegenomen moet worden dat leden van een nieuwe organisatie zich moeten committeren om niet uit de pot te graaien.

RB  

error: Kopiëren mag niet!