Assembleevoorzitter Bee: “Directoraat Cultuur verdient schouderklopje voor Fosten Kukru Fesa”

Het groots driedaags culinair festival Fosten Kukru Fesa, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, is op vrijdag 2 september begonnen onder toeziend oog van first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry als eregaste.

Het idee voor dit unieke festival vloeit voort uit het brein van het Directoraat Cultuur van het ministerie. Het directoraat wil hiermee bijdragen aan het herstellen van normen en waarden en culturele waardering. 

Op het feestelijk en speciaal voor dit evenement ingerichte Onafhankelijkheidsplein benadrukte Onderwijs-minister Marie Levens dat het de Surinaamse keuken is die iedereen altijd weer bij elkaar brengt. De bewindsvrouwe had op een eerder gehouden persconferentie de hoop uitgesproken, dat de Fosten Kukru Fesa het begin mag zijn van een serie activiteiten die productiviteit stimuleren, armoede bestrijden en saamhorigheid binnen de samenleving bevorderen.

First lady Santokhi-Seenacherry meent dat Suriname de potentie heeft om uit te groeien tot een food destination in het Caribisch gebied. “Onze keuken is een smeltkroes van verscheidene elementen. Hier kan je letterlijk van alles vinden. Onze voorouders hebben specerijen en kruiden vanuit verschillende gebiedsdelen naar hier gebracht”, aldus de presidentsvrouw. Zij merkte verder op dat aan bestaande voedingsrecepten uit de diverse gebieden een Surinaams tintje is gegeven. Als voorbeeld noemde de first lady de authentieke Surinaamse saoto. 

Parlementsvoorzitter Marinus Bee, die ook aanwezig was op het festival, zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat het Directoraat Cultuur een schouderklopje verdient voor dit initiatief. Hij benadrukt dat de Fosten Kukru Fesa in breder perspectief geplaatst moet worden, met vooral toerisme als oogmerk.

error: Kopiëren mag niet!