Verdachte van woninginbraak te Uitvlugt opgepakt – Kompaan nog voortvluchtig

O.O. is donderdag 1 september door leden van de Recherche van Paramaribo als verdachte van diefstal in de omgeving van zijn woonadres in het ressort Uitvlugt opgespoord en aangehouden.

Z.M. had zondag 21 augustus aangifte van diefstal gedaan op het politiebureau Uitvlugt. Hij verklaarde, dat twee jongemannen zijn woning, die in twee gedeelten is opgetrokken, waren binnengedrongen. Zij verschaften zich toegang tot de woning door enkele shutters van een raam te lichten en de voordeur van de woning open te forceren. Zijn oom en tante, die in dat gedeelte van de woning verblijven, waren op dat moment in diepe rust.

Op een bepaald moment hoorde de aangever vanuit zijn slaapkamer een gestommel in het andere deel van de woning en nam polshoogte. Hij zag op dat moment één van de twee verdachten, die gewapend was met een vuistvuurwapen, hem voorbij rennen. De aangever herkende deze verdachte positief als iemand van de buurt. 

Zijn tante zei hem toen, dat zij plotseling wakker schrok en twee mannen voor haar zag staan. Zij raakte in een worsteling met de twee en riep luidkeels om hulp. Met geweld rukten de twee verdachten vermoedelijk drie halskettingen van geel metaal van haar hals weg. 

Bij het zien van de oom, die op het gegil van zijn vrouw was afgegaan, kozen de verdachten het hazenpad, achterna gezeten door de oom. Daarbij heeft één van de verdachten een schot gelost in de richting van de man, die niet werd geraakt.

De verdachten gingen er vandoor met een aantal sieraden van geel en zilver metaal met een hoge economische waarde, twee flessen whisky met inhoud (Red en Black Label), vier horloges, een laptoptas inhoudende werkspullen, een portemonnee inhoudende een geldbedrag in SRD en vreemde valuta. Verder ook nog een rijbewijs, een groot geldbedrag in Euro’s en SRD’s en nader op te geven goederen. De benadeelden troffen bij de voordeur breekwerktuigen aan die door agenten in beslag zijn genomen. De buitgemaakte goederen zijn nog niet achterhaald.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is O.O. achter slot en grendel geplaatst.

Aan de aanhouding van zijn voortvluchtige kompaan wordt gewerkt. De Recherche van Paramaribo is belast met het onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!