Security-man bij uitvaartbedrijf probeert tevergeefs juwelier te beroven in Slangenhoutstraat, Paramaribo

De 33-jarige A.M. is woensdag 31 augustus door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden. De verdachte had dinsdag tevergeefs geprobeerd een juwelierszaak aan de Slangenhoutstraat in Paramaribo te beroven. 

De man stapte de zaak binnen met een vuistvuurwapen en onder bedreiging vroeg hij de medewerkers sieraden aan hem af te staan. Aangezien de medewerkers zich achter een traliewerk bevonden, gaven zij geen gehoor hieraan.

De verdachte verliet de zaak en reed vervolgens weg. Het lukte het RBTP de verdachte de volgende dag in de Slangenhoutstraat ter hoogte van een uitvaartbedrijf aan te houden. Bij zijn aanhouding werden een vuistvuurwapen van het merk P20 en 15 scherpe patronen aangetroffen en inbeslaggenomen.

Onderzoek heeft uitgewezen, dat A.M. voor een security bedrijf werk, en de wacht moest houden bij het uitvaartbedrijf. Hij gebruikte bij zijn mislukte roof een vuistvuurwapen van het securitybedrijf.

De verdachte werd overgedragen aan de politie van het bureau Nieuwe Haven. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is A.M. door de politie ingesloten, zo meldt het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!