Sadi (NDP) vraagt regering dringende aandacht voor situatie bij AZP

Het Assembleelid Ann Sadi (NDP) heeft donderdagmiddag 1 september tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee de regering dringende aandacht gevraagd voor de situatie bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP.

De situatie voor patiënten is erbarmelijk. Patiënten kunnen geen afspraak maken bij vele specialisten. Bellen is onmogelijk. Gaat men met pijn en moeite ernaar toe, leest men op het bord dat apparatuur stuk is en dat behandeling niet mogelijk is. Voor consult staat “wij staken”.

Patiënten lopen volgens het Assembleelid maanden met catheterzakjes rond. Hoe moet het verder met patiënten die hulp nodig hebben voor hun gezondheid?, vroeg Sadi zich af.

Aan de minister van Volksgezondheid deed ze een dringend beroep om zijn verantwoordelijk te nemen. Voor patiënten die medische hulp behoeven is de situatie uitzichtloos. De frustraties nemen toe. De parlementariër vroeg zich af waar de prioriteiten van de regering liggen. “Vooral als ik nu moet lezen, dat er een pand is gekocht voor bijna US$ 700.000”, aldus Ann Sadi.

Haar dringende oproep aan de regering voor dringende aandacht voor de situatie bij AZP werd ondersteund door Assembleevoorzitter Marinus Bee.

SS

error: Kopiëren mag niet!