OW met aannemers in zee om onverharde wegen aan te pakken

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft onlangs contracten getekend met aannemers die de opdracht hebben om wegenbouwmaterialen te leveren en te verwerken ten behoeve van onderhoudswerkzaamheden aan onverharde wegen. Het gaat om wegen in de districten Commewijne, Wanica, Saramacca en Paramaribo die worden aangepakt. Op 2 september zijn de contracten overhandigd aan de aannemers. 

Vanuit Openbare Werken zijn belangrijke aandachtspunten en voorwaarden voor de uitvoering van de werkzaamheden gegeven aan de aannemers tijdens de bijeenkomst. Een team met een toezichthoudend karakter van Openbare Werken zal de werkzaamheden blijven controleren.

Minister Riad Nurmohamed voerde aan dat er op den duur zal worden overgegaan naar straten die voor de helft verhard zullen moeten worden, alleen zo kan er langzaam gewerkt worden naar volledig verharde wegen. 

Verder geeft de bewindsman aan, dat de samenwerking tussen OW en de districtscommissarissen goed moet zijn voor een vlot verloop van werkzaamheden. Er zijn weinig middelen beschikbaar, desondanks kunnen wegen met prioriteit wel worden aangepakt.

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost en zijn collega Mohamedsafiek Radjab van Commewijne waren aanwezig bij de overhandiging van de contracten. Commissariaten uit de districten Wanica en Saramacca waren vertegenwoordigd door enkele bestuursleden. 

error: Kopiëren mag niet!