Konkoni organiseert eendaagse vakantieschool

De organisatie Konkoni organiseert op zaterdag 10 september een eendaagse vakantieschool voor kinderen in de leeftijdsklasse van 5 tot 12 jaar. De kinderen zullen op deze dag educatief bezig gehouden worden, waarna ze daarna mogen spelen en genieten van een hapje en een drankje.

Achtergrondinformatie Konkoni

Konkoni is een organisatie die zich specialiseert in het verzorgen van bijlessen in economie en economische gerelateerde vakken op alle onderwijsniveaus.

De oprichtster, Charissa Wielson, een twintigjarige studente van de FHR School of Business en ook de verzorgster van de bijlessen, zag een gat in de markt toen er tijdens de Covid-19 pandemie een grote vraag ontstond naar bijlessen. Op 9 augustus 2020 werd Konkoni een feit. Naast het verzorgen van bijlessen, houdt de organisatie zich ook bezig met het uitvoeren van sociale projecten voor jongeren in de leeftijdsklasse 5 tot 21 jaar. 

“Uit gesprekken met leerlingen is gebleken, dat de leeromgeving op school niet altijd als prettig wordt ervaren. Met deze sociale projecten wil Konkoni een prettige en aangename leeromgeving creëren voor leerlingen, zodat ze gemotiveerd en serieus met elkaar kunnen samen studeren”, zegt Charissa Wielson. 

Het idee achter een vakantieschool

Aan Wielson werd gevraagd waarom gedacht is aan een vakantieschool. Zij zegt hierop: “Na de bezorgdheid van vele ouders te hebben aangehoord over het nieuw systeem van doorstromen op de lagere school, wil Konkoni de mogelijkheid bieden om leerlingen tijdens de vakantie op een prettige manier up-to-date te houden met de leerstof.”

Wat zal tijdens de vakantieschool gedaan worden?

Wielson geeft aan, dat tijdens de vakantieschool vakken zoals hoofdrekenen, redactie, cijferen en natuuronderwijs op een creatieve manier behandeld zullen worden met de leerlingen. Het doel hiervan is om de leerlingen vroegtijdig klaar te stomen voor het volgend schooljaar, stelt zij.

Hoe verlopen de registraties momenteel?

“De registraties zijn in volle gang, het gaat hard, dus de ouders moeten er snel bij zijn voordat de plekken vol zijn. We hebben plek voor maar 75 kinderen. De kosten zijn SRD 100 per kind om de huur van de locatie te financieren en voor hapje en drankje”, aldus Wielson.

SK

error: Kopiëren mag niet!