Twee verdachten van mislukte beroving opgepakt

De verdachten S.A. (46) en de 40-jarige G.L. zijn op respectievelijk woensdag 24 en donderdag 25 augustus voor een beroving door de politie aangehouden.

Taxichauffeur Henk A. had op zondag 21 augustus aangifte van deze beroving gedaan bij de politie van het bureau Latour. Volgens verklaring van de chauffeur had hij een klant en zijn vriendin in de omgeving van de Tout Luit Fautweg opgehaald. Tijdens het rijden gaf de vriendin aan, dat zij iets moest ophalen aan de Acaraistraat te Wintiwai. Bij aankomst op dat adres stapten de klant en zijn vriendin uit, terwijl de taxichauffeur in de auto wachtte. 

Op een bepaald moment hoorde de taxichauffeur zijn klant schreeuwen dat hij werd beroofd, waarbij er ook schoten werden gelost. Uit vrees keerde de taxichauffeur zijn voertuig en stelde de politie van het bureau Latour direct in kennis.

Agenten van dat politiebureau speelden meteen in op de melding en troffen bij aankomst op het adres niemand aan. Omstanders hielden de politie voor dat na de schotenwisseling een auto in volle vaart was weggereden. Aan de hand van het doorgespeelde kentekennummer kon S.A. op 24 augustus worden aangehouden en zijn kompaan G.L. de volgende dag.

Twee kompanen zijn nog voortvluchtig. Onderzoek wees uit dat de vier verdachten de klant moesten beroven van zijn geld en sieraden van geel metaal. Aangezien zij geen geld en sieraden vonden bij de klant, reden zij met het slachtoffer naar het PWB project en lieten hem in een verlaten zijstraat achter. 

Het vermoeden bestaat dat de vriendin de uitlokker is van het gepleegde strafbare feit. Zij is nog niet achterhaald. Het onderzoek in deze zaak wordt door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname voortgezet.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee aangehouden verdachten in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!