President Santokhi spreekt op Barbados de executive director International Trade Center

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens zijn bezoek aan Barbados een ontmoeting gehad met Pamela Coke-Hamilton, de executive director van het International Trade Center (ITC), een dochterorganisatie van de Verenigde Naties (VN). 

Tijdens het gesprek heeft de president de ITC-executive director  geïnformeerd over een aantal projecten waarmee Suriname de afgelopen jaren succes heeft bereikt. Ook heeft Santokhi om ondersteuning gevraagd bij projecten die voor Suriname nieuw zijn. 

Nog deze maand zal Coke-Hamilton Suriname bezoeken. Tijdens het bezoek zal ze vooral aandacht besteden aan het vergroten van de exportpotentie, Surinames ontwikkelingsstrategie en de ondersteuning van vrouwelijk ondernemerschap. De agrarische sector zal apart worden bekeken en er wordt dan vooral gelet op de standaarden binnen bijvoorbeeld de kokosproductie. 

Coke-Hamilton sprak haar waardering uit voor het belang dat president Santokhi hecht aan de agricultuur.

Een ander onderwerp dat is besproken in het kader van agricultuur, was de invloed van klimaatverandering op deze sector. Een Surinaams initiatief dat wereldwijd veel aandacht krijgt, is het mangroveproject dat enkele jaren geleden ontwikkeld is en dat zeer positieve resultaten oplevert. 

De director van ITC heeft aangegeven ook te willen bekijken hoe de organisatie Suriname kan ondersteunen in de ontwikkeling van “local content”, omdat dit essentieel is in de gesprekken met internationale oliemaatschappijen die geïnteresseerd zijn in Suriname als partner. 

Pamela Coke-Hamilton geeft aan beschikbaar te zijn voor Suriname voor ondersteuning op verschillende gebieden en kijkt uit naar verdere gesprekken met diverse organisaties en personen tijdens haar bezoek.

(Foto: President Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Ramdin met functionarissen van het International Trade Center.)

error: Kopiëren mag niet!