Frequentie vluchten Paramaribo-Belem verhoogd door GOL

Per 3 oktober zal de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL Linhas Aéreas haar vluchten naar Suriname uitbreiden. Er komt een derde lijnvlucht bij op de route Paramaribo-Belém. Deze nieuwe vluchten zullen op de maandag uitgevoerd worden. Momenteel worden de vluchten uitgevoerd in splinternieuwe Boeing 737 Max 8 toestellen. Echter zal het bedrijf terugstappen naar de Boeing 737-800 modellen.

GOL, een van de grootste vliegmaatschappijen in Brazilië naast LATAN en Azul, vliegt momenteel  naar zeven internationale bestemmingen. Ze kondigde deze week een nieuwe route aan, die ook vertrekt vanuit Noord-Brazilië, Fortaleza, en naar Miami gaat.

Caribbean ook met MAX 8

De Caribische luchtvaartgigant Caribbean Airlines keerde in april terug op de route Paramaribo-Port of Spain. Het bedrijf doet dat nu ook met de splinternieuwe 737 MAX toestellen van Boeing. Na ruim 2 jaar keerde Caribbean Airlines ook bekend als BW terug naar Suriname met 2x per week lijnvluchten tussen POS (Port of Spain, Trinidad) en PBM (Suriname). De interesse voor lijnvluchten naar Paramaribo is aan het groeien. In de luchtvaartwereld is het herstel inmiddels volledig op gang gekomen. Wereldwijd schijnt het aantal vliegreizen langzamerhand weer de pre-Covid-pandemie niveaus te halen. 

Paramaribo met de luchthaven te Zanderij, de Johan Adolf Pengel Luchthaven, is daar niet achter gebleven. Inmiddels hebben bijna alle luchtvaartmaatschappijen hun operaties hervat. Ook schijnt er bij overige luchtvaartmaatschappijen interesse te zijn om Suriname aan te doen.

SLM vooralsnog vlootloos

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) doet het momenteel heel anders. Het bedrijf heeft het nog steeds financieel zwaar. De Boeing 777-200 die binnengebracht was voor de Trans Atlantische vluchten, heeft  nauwelijks commerciële vluchten uitgevoerd. Ook het regionaal verkeer wordt nu met gehuurde toestellen uitgevoerd.

De SLM is op dit moment vlootloos. Onlangs werd het in Miami aan de ketting gelegde B737-700 vliegtuig (PZ-TCT) van de SLM teruggeven aan de verhuurder. Het toestel zal geen deel meer uitmaken van de SLM. Vluchten in de regio zullen tot nader order met ingehuurde vliegtuigen worden onderhouden.

error: Kopiëren mag niet!