Splashmaster Gilly zorgt voor duet met de artiesten C-Troya en Nisha Madaran

Splashmaster Gilly heeft met zijn label FullColour Entertainment weer een internationale samenwerking tot stand gebracht. Dagblad Suriname verneemt het volgende vanuit FullColour Entertainment. 

De meesten kennen hem als top DJ, daarnaast met zijn Sranan Taki en enkele jaren terug startte hij een eigen label om daarmee met zijn netwerk internationaal artiesten aan te trekken voor hun eigen pokoes, maar ook om samenwerkingen tot stand te brengen.

C-Troya is een op Cuba geboren en getogen zanger die door Gilly naar Suriname werd gehaald voor de productie en opname van een volledig album. Al luisterend naar zijn muziekkunsten, wist Gilly dat er meer uit te halen was en zocht maar een ‘collabo’ duet. Deze vond hij in de tekst ‘Un Dia Mas’ die initieel volledig in het Spaans geschreven is.

Nadat Gilly tijdens een concert van Nisha Madaran in februari 2020 ook als DJ participeerde, hoorde hij in Nisha de stemkleur die hij zocht. Na een kort moment met Roberto Banel, de langst meelopende producer van Nisha, werd er contact gemaakt met het management van Nisha. Er werd gezamenlijk met beide artiesten geluisterd naar de song en de vibe was er direct. Nisha, bekend vanuit haar vele en meertalige hits, koos ervoor om in Hindi en Engels mee te schrijven en zo ontstond deze versie van ‘Un Dia Mas’, gezongen in Spaans, Hindi en Engels.

C-Troya is vanwege de Covid situatie zo’n jaar in Suriname gebleven en kon zelfs niet eens in verband met het overlijden van zijn moeder in 2021 afreizen naar Cuba. Hij is inmiddels vertrokken naar Amerika voor enkele producties. Splashmaster Gilly is voor hem ook een Amerikaans platenlabel aan het contracteren die interesse heeft in de stijl van C-Troya. 

Nisha Madaran zelf heeft geen nadere intro nodig. Ze heeft het de afgelopen tijd druk gehad, daar ze met haar bachelor studie rechten bezig was, die ze in 2021 succesvol heeft afgerond. Ze is inmiddels gestart met het masteren in Surinaams recht, maar muziek laat haar nooit los, vertelt ze. Ze is hierdoor minder gaan produceren, maar ze heeft intussen wel heel wat bijzondere nummers op de plank en in de maak die ze regelmatig zal uitbrengen, zo belooft ze. De fans laat ze nooit in de steek. 

Splashmaster Gilly kijkt terug op deze bijzondere en succesvolle samenwerking en hij weet dat het publiek enorm zal genieten van ‘Un Dia Mas’.

error: Kopiëren mag niet!