President Santokhi bezoekt achtste VIDS-conferentie

President Chandrikapersad Santokhi bracht maandag 29 augustus een bezoek aan Kabalebo, waar de achtste VIDS-conferentie werd belegd door de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). 

Het ging hierbij om een driedaagse conferentie. Op deze conferentie werd onder andere gesproken over de regionale prioriteiten van het traditioneel gezag, het traditioneel bestuur en het beleidsprogramma 2022-2027. Zo bericht de president op zijn Facebookpagina.

Verder is een nieuw VIDS-bestuur aangewezen. Muriel Fernandes is de nieuwe voorzitter van de VIDS. Zij is de eerste vrouwelijke voorzitter van de organisatie in haar 30-jarig bestaan. Tevens is zij dorpshoofd van Cassipora in Para. Op de laatste dag van deze conferentie, overhandigde Muriel Fernandes de slotresolutie aan de president. 

De president gaf aan, waardering te hebben voor groepen die in georganiseerd verband hun toekomst bespreken en ook opkomen voor hun rechten en plichten binnen de regels van wet en recht. Dit is ook de reden waarom hij zijn ondersteuning heeft toegezegd. De conceptwet Collectieve Rechten van Inheemse en Tribale Volken zal in oktober worden behandeld in De Nationale Assemblee.

Het geheel werd met een ceremonieel gebeuren afgesloten.

SK

error: Kopiëren mag niet!