Moordzaak landbouwer in Nickerie nog niet opgelost

Een moordzaak in het district Nickerie houdt de lokale gemeenschap in de greep. Het is tot nog toe onbekend door wie en waarom de landbouwer bekend als Uday vermoord is.

In een telefonische verklaring van de zoon legt de ooggetuige uit hoe het stoffelijk overschot ontdekt werd. Volgens hem was de vermoorde man bejaard en fysiek niet zo sterk meer. Hij was landbouwer en veehouder van beroep. Hij geef aan, dat nadat het laat werd en zijn vader niet terug naar huis kwam, een zoektocht ingezet werd.

Het lijk werd onder gras bedekt gevonden. Volgens de zoon was een slag op het achterhoofd zichtbaar. In deze zaak is een lid van het Korps Penitentiaire Ambtenaren aangehouden. De lokale recherche is vooralsnog bezig met het onderzoek.  

Inmiddels is dinsdagavond 30 augustus het Korps Politie Suriname uitgekomen met onderstaand bericht:

“Het ontzielde lichaam van de 79-jarige Uday Siwcharan is in de avond van zondag 28 augustus met schot- en kapverwondingen op een perceel langs de Karachiweg in het district Nickerie
aangetroffen.

De politie van het bureau Corantijn speelde in op de melding en deed de locatie direct aan voor onderzoek. Bij aankomst trof zij Uday die geen teken van leven meer vertoonde op het perceel aan. Een zoon van de overledene die ook ter plekke was, verklaarde aan de wetsdienaren dat het gebruikelijk was dat zijn vader aldaar de wacht hield voor zijn koeien. Toen het laat werd en hij zijn vader niet naar huis zag komen, zette hij met andere familieleden een zoekactie in en troffen het lijk van zijn vader op het perceel aan.

Het vermoeden bestond dat de Penitentiair ambtenaar Adjai R. meer hiervan moest afweten. Getuigen verklaarden aan de politie dat het perceel van het slachtoffer net naast dat van de verdachte is gelegen en dat de twee een oude vete omtrent loslopend vee hadden. In het verleden had het slachtoffer reeds klappen moeten incasseren van de verdachte. Op die bewuste avond hebben zij de auto van Adjai in de inrit van het slachtoffer zien keren.

Na uitgewerkte informatie werd de verdachte Adjai opgespoord en diezelfde avond op zijn woonadres aangehouden. Zijn dienstwapen, auto, laarzen en kleding die hij voor het laatst aanhad zijn in beslag genomen

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam ter obductie in beslag genomen, terwijl de verdachte in verzekering is gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio West.

error: Kopiëren mag niet!