Mellisa Santokhi-Seenacherry, Leo Brunswijk en Harry Dorinnie verlaten RvC Staatsolie

Tijdens een dinsdag 30 augustus op het Kabinet van de President gehouden reguliere Staatsolie Raad van Commissarissen (RvC-vergadering) is de tijdslijn uitgerekend voor het uittreden van de drie RvC-leden Mellisa Santokhi-Seenacherry, Leo Brunswijk en Harry Dorinnie. 

De Staat Suriname heeft als aandeelhouder van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. een gesprek gehad met Annand Jagesar, de CEO van Staatsolie. Tijdens dat gesprek werd gesproken over het uittreden van de drie leden. De top van Staatsolie en de aandeelhouder zijn met elkaar eens, dat er geen leegte moet ontstaan na de uittreding. 

Voor de komende periode wordt een tijdslijn uitgerekend om geen onrust in de internationale samenwerking te krijgen en continuïteit van het beleid te garanderen. Hierbij wordt tegelijkertijd gekeken naar juiste profielen voor de intrede van de nieuwe RvC-leden. Verwacht wordt dat er hiermee geen stagnaties ontstaan in de lokale en internationale relaties van het staatsbedrijf.

Naast de uittreding van de RvC-leden zijn er nog tal van andere issues besproken tijdens de reguliere Staatsolie vergadering met de aandeelhouder. Het betreft onder andere de interne communicatie tussen RvC en de directie van Staatsolie en de ontwikkelingen rond olie en gas. Voorts is gesproken over de huidige positie van Staatsolie, met name de facilitaire activiteiten, offshore-operaties, internationale samenwerking en hoe de leiding daarmee omgaat. 

Daarnaast is gekeken naar hoe de communicatie tussen de directie, RvC en de aandeelhouder verbeterd kan worden. Zowel de RvC als de directie wil een betere communicatie met aandeelhouder.

error: Kopiëren mag niet!