Indiase parlementaire delegatie bezoekt Staatsolie raffinaderij

De Indiase parlementaire delegatie heeft dinsdag 30 augustus een bezoek gebracht aan de raffinaderij van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. Bij het bezoek waren onder andere aanwezig de ministers Amar Ramadhin van Volksgezondheid en Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.

De oliemaatschappij heeft een presentatie gegeven over de bedrijfsactiviteiten en de offshore plannen.

“We hebben recent onze strategische plannen die gaan tot 2040 weer geëvalueerd. Voor ons was het belangrijk om hen te interesseren in de activiteiten waar we groeimogelijkheden in zien”, aldus Agnes Moensi-Sokowikromo, financieel directrice van Staatsolie. Het directielid benadrukte dat de mogelijkheden enorm zijn in de offshore olie-en gasindustrie.

De delegatie heeft de presentatie als belangwekkend ervaren, aldus de Communicatie Dienst Suriname in haar summier persbericht.

De vraag naar olie in India is groot en is de laatste jaren alleen maar toegenomen. “Er zal een biddingronde zijn tegen het eind van 2022 voor de offshore, maar ook in de onshore zijn wij op zoek naar partners en dat hebben wij hen gepresenteerd”, aldus Moensi-Sokowikromo.

error: Kopiëren mag niet!