Minister Levens stelt ouders gerust: “Alle kinderen worden geaccommodeerd”

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is in de vakantieperiode druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Een van deze voorbereidingen is het inschrijvingsproces.

Aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, werd gevraagd hoe dit proces verloopt. Hierop geeft Levens aan, niet erg tevreden te zijn. Er zijn volgens haar te weinig plaatsen om de kinderen op te vangen. De kinderen zijn op enorme wachtlijsten komen te staan. 

“Wat ik tegen de ouders wil zeggen is, maakt u zich niet druk. De kinderen worden geregistreerd”, aldus de minister.

De minister geeft verder aan, dat zij te weten is gekomen, dat kinderen die van de 3e MULO zijn geslaagd voor het VWO, niet geplaatst kunnen worden, omdat de vierdeklassers voorkeur hebben. Er werd gezegd dat de 3e klassers dit jaar even moeten wachten. Levens zegt, dat zij het niet eens is hiermee. Zij stelt, dat zij voor dit probleem een oplossing gaat zoeken, omdat de kinderen het heel schooljaar door hun best hebben gedaan.

Ouders moeten weten, dat het niet uitmaakt waar leerjaar 9 gegeven wordt, hetzij een LBO of een MULO-school, geeft Levens aan. Voor sommigen is leerjaar 9 gewoon een gebouw waarop er noch MULO of LBO staat. Het is dus totaal niet nodig om de kinderen perse op een MULO-school in te schrijven. De minister kijkt ook uit naar vrije lokalen op de lagere school, waar leerjaar 9 tevens verzorgd kan worden.

Verder zegt Levens, dat zij niet verwacht dat alles op 1 oktober af zal zijn. De middelen komen niet altijd op tijd aan. Het ministerie zit verder met een capaciteitsprobleem. Zij is naarstig op zoek naar ruimtes om kinderen te accommoderen, bijvoorbeeld in gebieden zoals Lelydorp, waar voor middelbare scholen extra ruimte nodig is.

Als iemand over ruimtes beschikt, mag dit doorgegeven worden aan het ministerie van Onderwijs. “We gaan ruimtes huren in plaatsen waar veel kinderen zijn. We gaan alle kinderen plaatsen”, benadrukt de minister nog eens. 

SK

error: Kopiëren mag niet!