LVV-minister spreekt Canadese Caricom-ambassadeur over agrarische sector

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) had dinsdag 30 augustus een bespreking met de ambassadeur van Canada voor de Caricom-landen, Mark Kevin Berman. De bespreking ging over de Internationale Ontwikkelingshulp programmering van Canada aan Suriname. 

Een van de programma’s die in het binnenland van Suriname wordt uitgevoerd is van de WUSC (World University Service of Canada), een Canadese non-profit organisatie die zich beijverd om van de wereld een betere plaats te maken voor alle jongeren.

WUSC-Caribbean heeft nu een vijfjarig project in uitvoering, “the Sustainable Agriculture in the Caribbean (SAC) Project.” Dit project wordt uitgevoerd in Dominica, Guyana, Jamaica, St. Lucia en Suriname. Vrouwen en jongeren (meisjes en jongens) zijn de centrale spelers in het SAC-project en het doel is om hun invloed in de gekozen landbouwmarktsystemen te vergroten, terwijl tegelijkertijd klimaatbestendige landbouwproductie versterkt wordt om zodoende voedselzekerheid te vergroten. 

De samenwerking tussen LVV en WUSC, via het SAC-project, met de financiering door Global Affairs Canada (GAC), is uiteenlopend van aard en zal gedurende de komende periode verder uitgewerkt worden.

De minister gaf aan, dat er voldoende land is om tot ontwikkeling te brengen voor de agrarische sector. Hij deed een beroep op de ambassadeur om investeerders en of partners te interesseren in het bod dat Suriname biedt.

De Canadese ambassadeur, die resideert in Guyana, is ingenomen met de schoonheid van het binnenland en heeft enkele ideeën uitgewisseld met de bewindsman die zij in de komende tijd zullen uitwerken.

error: Kopiëren mag niet!