Lichaam voor de kust overboord gevallen visser geborgen

Een visser is maandag voor de kust van Suriname, in de omgeving van Albina, uit zijn vissersboot gevallen en niet meer boven water gekomen. Collega-vissers hebben meteen een zoekactie op touw gezet en men vond binnen korte tijd de verdronken visser. 

De vissers zijn met het lichaam aangemeerd aan de steiger te Nieuw-Amsterdam. 

Het lichaam van de visser – het zou gaan om een Guyanees – vertoonde geen tekenen van een misdrijf en werd door een uitvaartbedrijf naar het mortuarium vervoerd.

Het Korps Politie Suriname bericht in de loop van dinsdag, dat het slachtoffer de 53-jarige Guyanese visser Aslim Ramdat is. Hij werd zondag 28 augustus door vier bemanningsleden van een vissersboot uit de Marowijnerivier opgevist.

Ramdat bevond zich met vier andere bemanningsleden op de rivier ter hoogte van Albina. Hij vertoefde aan de achterkant van de boot en was bezig met werkzaamheden. Op een bepaald moment viel hij overboord en verdween in de diepte. De vier bemanningsleden die in de cabine zaten, zetten gelijk een zoekactie in. Na enkele uren werd het lichaam van het slachtoffer in de directe omgeving waar hij in de diepte was verdwenen, gehaald.

error: Kopiëren mag niet!