ABOP-leider Brunswijk: “Paramaribo en Wanica kunnen niet gaan bepalen voor het binnenland”

“Eventuele wijziging Kiesstelsel is ondemocratisch”

“Paramaribo en Wanica kunnen niet bepalen voor het binneland. Het is ondemocratisch. Dat willen zij doen met het veranderen van het Kiesstelsel. Daarom roep ik de binnenlandbewoners op om te bundelen. Laten wij een vuist vormen. Wij gaan ze weer overwinnen. Wij gaan ze winnen in Paramaribo, wij gaan ze winnen in Wanica, wij gaan ze overal winnen. We hebben de vicepresident, we hebben de voorzitter, zoveel ministers en districtscommissarissen. Binnenland bewoners zijn ook Surinamers.”

Dat zei ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk onlangs op een door de ABOP Marowijne georganiseerde family day. Hij gaf aan dat de 10 zetels van het binnenland afgepakt zullen worden. Dat kan niet door de beugel, volgens Brunswijk.

De tweede man van het land zei, dat hij altijd aan de rechtgeaarde kant probeert te blijven. Daarvoor zal hij strijd leveren. 

Onder de aanwezigen waren onder andere parlementsvoorzitter Marinus Bee en Assembleeleden die de family day gezellig doorbrachten met met de ouderen uit onder andere de dorpen Mankili, Matupu Kanpur, Akoloi Kondre, Maria Kondee, Malenka kampoe en Bamboesoe. De aanwezigen werden toegesproken door de hoogwaardigheidsbekleders over heersende kwesties in het land.

De wijziging van het Kiesstelsel blijft voor de partij een heet hangijzer. Momenteel heeft de ABOP twee van de drie Assembleezetels in Marowijne. Voorzitter Ronnie Brunswijk is bij de afgelopen verkiezingen gekozen in Marowijne. 

error: Kopiëren mag niet!